::Duniamu dan duniaku berbeza::

December 06, 2011

Bahasa SMS or bahasa GEDIK*aku panggil la kan -,-

Hey guys . Baca tak title kat atas tuuu ? dah baca ? baguss ! muahx sikit kat pipi . hoho . 

as you know people , isu ney dah lama kan dibangkitkan kan ? bagus lah kalau dah tahu . mesti korang cakap "sah kau baru tahu kan" . grrr . babes , I dah tahu lama dah okay . saje je malas nak kecoh *tak sabet . LOL . okay back to the topic , ramai gila kan dikalangan kita yang tulis bahasa SMS or bahasa GEDIK ney kan ? * I tak cakap semua , I cakap dikalangan kan ? Dah highlight dah tuu . 

*firstly ,babes ,  korang tak penat ke hah tulis macam ney -------> Hy3 aok , tEngAh Watpe uh ? Ite GaNggU aOk tak ?? coE tau Alau Ite ganGgU aOk . :)
seriously guys ! ianya sangat pfffffffffffffffft ! Penat doe nak tulis . lagi satu , kalau aku dapat text ney pun aku akan bace 2-3 kali ! try to understand apa yang budak ney hantar .  sumpahmenghabiskan masa aku -,- . 

*ada pulak yang jenis suke hantar macam ney -----------> Ite udak nakai . hehehe .
                                                                ------------->ite windoo gile kat die , agak2 die windoo ite tak ?
Ini pun pffffffffffffttttttttt ! abang abang , kakak kakak , adakan anda still lagi tak matured ? OMG ! seriously , aku menyampah kalau baca benda ney -,- . sampai mulut aku tergerak - gerak nak ikot apa yang this person tulis semata - mata nak faham . konon nak ikot bahase baby lah tu ? sweet lah tu konon hooo ? oh , friend ! Please stop this lah , gunalah bahase bangku . kan lagi nice ? :)

*Aku tak cakap pun tak boley shortform terus kan ? boley tapi jgn lah sampai orang tak faham . Aku pun buat gak . tapi orang faham okay . ada jugak yang tegur aku "doe , kau bagi mesej kat aku macam kau tulis karangan kot ! "
and aku jawab " aku rela tulis karangan dari tulis SMS macam sampah !" :) 


*so guys , sampai disini sahaja NOTE yang ingin saya karang :P . Kepada sesiapa yang terasa , seperti biasa , saya asyraf nadzmi ingin memohon maaf jika ada diantara kalian yang hatinya terguris oleh note ku ini . Ini just pandangan aku sahaja .

2 comments:

  1. ni kes shortform melampau la yer..hahahha ko reply je "?" settle

    ReplyDelete